sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Kolmen suklaan Oreo-kakku





Maitosuklaa, valkosuklaa ja Daim. Niin ja ihan kaakao. Suklaisuutta tästä kakusta ei puutu. Ajatus tähän kakkuun syntyi bodycombat-tunnin aikana, niin hullulta kun se kuulostaakin! Treenaan, hikoilen ja kulutan kaloreita, ja mietin samalla, millaisen kaloripommin aion seuraavana päivänä työkavereille leipoa. Toki tästä kakusta itelle jäikin ainoastaan pieni maistiaispala, sen verran nopeasti työpaikan kakkuhaukat kakun tuhosivat! Kakku sai kehuja runsaasta suklaan käytöstä, rakenteellisista vaihteluista (rapeat oreot, daimit ja popparit) ja sopivasta makeudesta. Itse tykkään siitä, että suklaaganache on perinteisen päälle valuttamisen sijaan kakun välissä tuomassa tuhtiutta ja suklaan makua. Oleellista tässä kakussa on myös maistella täytettä, ja tehdä siitä omaan makuun sopivan makea. Popcornit koristelussa on itelle uus juttu, mutta oikein hyvin sopivat juuri tähän kakkuun ulkonäön ja maun puolesta. Tässäkin kakussa (kuten monissa mun kakkuresepteissä) on monta vaihetta ja tiskiä tulee paljon, mutta lopputulos palkitsee!

Kakkupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoa
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta

(Kostutus vaniljasokerilla maustetulla maidolla)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti käännellen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen, halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Testaa kypsyys cocktailtikun avulla. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä. Leikkaa kolmeen osaan. Aseta yksi kakun osa vuoan pohjalle ja kostuta halutessasi esimerkiksi vaniljamaidolla. (Kakkupohja tosin on kuohkea, itse en koe, että sitä tarvitsisi edes välttämättä kostuttaa.)

Maitosuklaaganache:

200 g maitosuklaata
1,25 dl kermaa
1 rkl voita

Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä hetki tai kunnes se paksuuntuu jonkin verran. Kaada ganachesta puolet kakun pohjan päälle. Laita jääkaappiin odottamaan. Valmista täyte.

Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
n. 1 dl sokeria (oman maun mukaan)
1,5 tl vaniljasokeria
4 kpl liivatelehtiä
2 kpl Daim-patukoita
10 kpl Oreo-keksejä (tai gluteenittomia oreo-keksin korvikkeita)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sokerit tuorejuuston kanssa. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja liota pehmeät liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen ja vatkaa samalla sähkövatkaimella. Murskaa Daim-patukat ja Oreo-keksit ja kääntele lopuksi täytteeseen kermavaahdon kanssa. Maista ja lisää halutessasi sokeria. Kaavi puolet täytteestä kakkupohjan ja suklaaganachen päälle. Aseta toinen kakunpala päälle ja kostuta. Lisää ganache ja loput täytteestä. Aseta viimeinen kakkupala päälle, kostuta ja laita jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään.

Valkosuklaa-oreomousse:

4 dl kermaa
200 g valkosuklaata
n. 6 kpl Oreo-keksejä

Sulata valkosuklaa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita suklaa ja kerma keskenään (suklaa ei saa olla kuumaa!). Kääntele joukkoon murskatut Oreot ja sekoita. Levitä suklaamousse tasaisesti tarjoiluastialle nostetun kakun päälle.


Koristele kakku haluamallasi tavalla. Itse käytin koristelussa Oreo-keksejä, Lidlistä ostettuja makeita popcorneja, Daimia, kaapista löytyneitä Kinder-patukoita ja sulatettua suklaata. Nam!





6 kommenttia:

  1. Kääks, tiesithän ettei Kinder Buenot ole gluteenittomia?

    VastaaPoista
  2. Pakko kommentoida reseptiä. Näyttää ihanalta, mutta missään nimessä et voi sanoa sitä gluteenittomaksi. Oreo-keksejä on täytteessä, moussessa ja koristelussa. Olisi suorastaan vaarallista, jos joku tarjoaisi tällä ohjeella tehtyä kakkua keliaakikolle, väittäen sen olevan gluteenitonta. (Ellet sitten käytä gluteenittomia keksejä, mistä en ainakaan löytänyt mainintaa). Tämä kommentti voi sinun korvaasi kuullostaa nipottamiselta, mutta keliaakikon ruokavalion suhteen ei ole leikkimistä, ja keliaakikkona haluan valaista jokaista aiheesta tietämätöntä siitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Ja kiitos! Ei todellakaan ole nipottamista! Tämä oli arvokas kommentti! Jokin "aivopieru" tässä kävi meikäläisellä! Korjaan asian oitis! Tein tämän tosiaan töihin, missä ei varsinaisesti tarvinut ola gluteeniton, niin tahdoin itse kakkupohjan testata gluteenittomana. Mutta huh, kiitos kun kommentoit! Hyvä vaan että siellä ollaan tarkkana! Isot pahoittelut tästä!

      Poista
    2. Kiva että korjasit! Menee kakku ehdottomasti itsellä testiin, niillä glut kekseillä toki ;)

      Poista
    3. Hienoa :) Toivottavasti maistuu!

      Poista
  3. Moikka, mikä suhde jos käyttää liivatteena liivatejauhoa? Kakku näyttää ihanalta. T. Aino

    VastaaPoista

Jätä kommentti