maanantai 13. maaliskuuta 2017

Mascarpone-tuplasuklaakakku vadelmilla (liivatteeton)




Australia on överikakkujen luvattu maa! Sain ystävänpäivän tienoilla vieraakseni kolme australialaista kaveria. Vaihtokaverini Emma kertoi odottavansa kakkujani kuin kuuta nousevaa. Yksi Emman lempiasia Suomessa on se, että luonnossa saa poimia kesäisin vapaasti marjoja. Päätin, että nyt täytyy valmistaa joku oikein ihana, raikasta ja makeaa yhdistävä överikakku. Sitten syntyi idea täytekakkuun, joka pitäisi sisällään kahta eri suklaata, kermaiset ja paksut täytteet ilman liivatetta, ja raikkautta tuomaan hieman kotimaisia vadelmia. Kakku pysyi koossa hyvin ilman liivatettakin, kun muistaa vatkata kerman kunnolla jämäkäksi ja pelkkää mascarponeakin voi yksinään vatkata hetken aikaa, ennen kuin lisää siihen suklaata ja sokereita.

Vieraat tykkäsivät kakusta todella paljon, ja järkyttyivät hinnasta, jonka kakusta Suomessa pyytäisin. Australiassa moisesta kakusta pyydettäisiin ja varmasti maksettaisiin jopa 150 dollaria! Kakku- ja ruokahifistelijöitä kun ovat.


Kakkupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoa
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta

(Kostutus vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja kerrosten väliin vadelmamarmeladia/vadelmahilloa)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti käännellen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen, halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Testaa kypsyys cocktailtikun avulla. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä. Leikkaa kolmeen osaan. Aseta yksi kakun osa vuoan pohjalle ja kostuta halutessasi esimerkiksi vaniljamaidolla. Levitä kostutetun pohjan päälle haluamasi määrä vadelmamarmeladia- tai hilloa. Valmista ensimmäinen täyte.

Täyte 1:
250 g mascarponea
3 dl vispikermaa
0.5 dl sokeria (oman maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria
300 g maitosuklaata

Sulata maitosuklaa vesihauteessa. Laita jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sulatettu suklaa mascarponen kanssa. Lisää sokerit. Kääntele joukkoon vatkattu kerma. Maista ja lisää halutessasi sokeria. Kaavi täyte kakkupohjan ja vadelmahillon päälle. Aseta toinen kakunpala päälle ja kostuta. Lisää hillo ja siirrä jääkaappiin odottamaan toisen täytteen valmistusta.

Täyte 2:
250 g mascarponea
3 dl vispikermaa
0.5 dl sokeria (oman maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria
300 g valkosuklaata
200 g kotimaisia pakastevadelmia

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sulatettu suklaa mascarponen kanssa. Lisää sokerit. Kääntele joukkoon vatkattu kerma. Lopuksi sekoita kevyesti joukkoon sulatetut vadelmat. Maista ja lisää halutessasi sokeria. Kaavi täyte edellisten kerrosten päälle. Aseta viimeinen kakunpala päälle ja kostuta. Laita jääkaappiin asettumaan ja odottamaan seuraavaan päivään.

Suklaamousse:
4 dl kermaa
200 g tummaa suklaata

Sulata suklaa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita. (suklaa ei saa olla kuumaa!) Levitä suklaamousse tasaisesti tarjoiluastialle nostetun kakun päälle.

Valmista lopuksi vielä valkosuklaaganache.

Valkosuklaaganache:
200 g valkosuklaata
1,25 dl kermaa
tilkka punaista elintarvikeväriä

Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta pois liedeltä. Lisää joukkoon pilkottu valkosuklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää punaista elintarvikeväriä, jotta väri on haluamasi sävyinen. Anna massan jäähtyä ihan hetki, kokeile sormella, ettei ole kuumaa, lämmintä saa olla. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja. Koristele haluamallasi tavalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti